POLICIES QUE NO SABEN O NO VOLEN SABER L’IDIOMA DEL PAÍS QUE ELS MANTÉ

Segons informacions de l'Agència Catalana de Noticies el jove reusenc Jordi Perelló denunciarà els agents del CNP que el van detenir, emmanillar, retenir i colpejar a la garjola de la comissaria del cos de seguretat durant unes hores per no haver volgut parlar en castellà.

Els fets van tenir lloc el passat dijous dia 3 de maig quan el jove es va dirigir a la comissaria per interessar-se per l'estat d'un amic seu que viu amb la seva família i que el CNP havia detingut hores abans 'tan sols per ser immigrant', tal com explica la mare del jove.

El policia hauria agredit Jordi Perelló quan aquest últim va dir-li que era un 'xarnego' i després que l'agent 'aixequés la mà a la meva germana' i exigís 'de males maneres' que li parlés en castellà.

LA HISTÒRIA ES REPETEIX !!

Si la setmana passada ens havíem de referir a la guàrdia urbana com a pressumpta responsable d'abusos policials, aquesta setmana li toca a la policia espanyola. Segur que com aquests n'hi ha d'altres de casos semblants que no arriben a sortir a la llum. La història es repeteix, abusen de la seva autoritat i després diuen que tot són malentesos o fets accidentals. Deplorable!

Mentrestant n'hi ha uns que segueixen dient que a Reus estem en bones mans…

psss…pssss… que vénen ! que vénen !!

Per cert, senyor policia… el mot "xarnego" apareix al Gran Diccionari de la Llengua Catalana com a "persona de llengua castellana resident a Catalunya i no adaptada lingüísticament al seu nou país". Com pot veure no és cap insult. En canvi, que qualsevol individu, policia o no, et titlli de "català de merda" sí que és insultant.

D'altra banda n'hi ha que sí que ens parlen en el nostre idioma, només faltaria! però que, si convé, ens la foten igualment. Els mitjans de comunicació ens segueixen informant sobre casos d'actuacions policials que, si més no, fan pensar.

Els Mossos utilitzen punxons de dubtosa legalitat contra manifestants del col·lectiu okupa a Barcelona. A Badalona, el procés de trasllat d'un detingut per part dels Mossos acaba amb el detingut ingressat a l'hospital en estat de coma… En tots dos casos al principi es donaven unes versions a través de comunicats i, posteriorment, s'han modificat. 

Què ens està passant ?? Diuen que les anomenades forces de seguretat hi són per controlar que ningú es descontroli. Però… i a ells qui els controla ?

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: POLICIES QUE NO SABEN O NO VOLEN SABER L’IDIOMA DEL PAÍS QUE ELS MANTÉ

  1. Jaume diu:

    És que no s’acabarà aquest merder linguístic represiu?

    Encara ara nosaltres som els dolents. Al final ens venceran, per cansament.

    Anim catalans!

  2. Sort que manen els de ICV que sinó, acabariem tots afusellats.

Els comentaris estan tancats.