NIT DE SANT JOAN

La Revetlla de Sant Joan, també anomenada popularment com la Nit del Foc o la Nit de les Bruixes, és una celebració que es realitza durant la nit més curta de l'any, això és la que hi ha entre el 23 i 24 de juny.

No es té clar l'origen d'aquesta celebració. Hi ha qui li veu un origen pagà anterior en el cristianisme. Una mena de remiscència de les festes per al solstici d'estiu. En canvi, n'hi ha que li veuen un origen burleta i alegre en el fet que és la nit més distant a la de Nadal i per tant hauria de ser la més maleïda i estimada pel diable.

Sigui com sigui… MOLT BONA REVETLLA A TOTHOM !!

 

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: NIT DE SANT JOAN

  1. bona revetlla a valtros també !!!

Els comentaris estan tancats.